עבור כל מעצב פנים אחד האתגרים הגדולים ביותר הוא עיצוב עם שמירה על פונקציונאליות באותם מטבחים קטנים וחסרי מקום. כאשר מדובר בעיצוב של מטבח קטן, תמיד ישנן בעיות רבות שצריך להתייחס אליהם כגון דאגה למקום לכל הכלים, לשטח עבודה גדול ולמרחב נוח לעבודה. לכן, יש לתכנן את המטבח כך שלמרות גודלו הקטן, יהיה ניתן לנצלו בחכמה ולהשתמש בכל סנטימטר שבו לצורך מסוים ולא להשאירו ריק.
זיהוי סדר עדיפויות נכון
בעת עיצוב של מטבח בעל שטח קטן יש לזהות את סדר העדיפות של המשתמשים במטבח ולתכננו בהתאמה לסדר העדיפויות שהתקבל. בתוך סדר העדיפויות חייבים להכליל את מיקומם של מוצרי החשמל (הגדולים והקטנים כאחד), שטח האחסון לכלי המטבח, גודלו של המקרר, מספר הכיורים, משטח העבודה ועוד אין ספור פרטים המשמשים כל אדם באופן יום יומי. לדוגמא, אם אדם יודע שאינו נכנס למטבח כלל חוץ מלהכין את כוס הקפה בכל בוקר, אין לו צורך במשטח עבודה גדול ורחב והוא יכול לנצל את המקום לבניית אזורי אחסון נוספים או למקם מכונת קפה...
טיפים לניצול נכון של שטח המטבח
כל אדם הגר בדירה בעלת מטבח קטן חייב לנצל את שטח המטבח עד תומו. ולכן, להלן מספר טיפים חשובים לצורך ניצול מלא ואפקטיבי של השטח הקיים בכל אותם מטבחים קטנים:
• יש להשתמש בארונות מטבח עמוקים יותר מאשר הארונות הסטנדרטים ובכך להרוויח שטח אחסון רחב יותר.
• יש להשתמש בארונות מטבח גבוהים מאוד, ואם ניתן, יש להשתמש בכל הגובה עד לתקרה בכדי לנצל באופן אפקטיבי את כל שטחו של המטבח.
• אין להשתמש ביותר מידי מגירות. מומלץ להתקין מספר מצומצם של מגירות לשימוש בסיסי ובשאר השטח להעדיף ארונות המעניקים שטח אחסון גדול יותר. בנוסף, יש לבחור במגירות רחבות בכדי שתהיה אפשרות לנצל את המגירה עד תומה.
• יש לדאוג שהשיש יהיה נקי כמה שיותר ולהשאיר רק את החפצים הנחוצים. כל כלי או חפץ חשמלי המונח על השיש גוזל מקום רב ומקשה על העבודה במטבח.
• אם יש כלים או חפצים שאין בהם שימוש כלל אין עבור מה לשמור אותם. יש לפנות את המטבח מכל החפצים הנמצאים שם מתוך הרגל, להעביר אותם לאחסון ולעיתים אף להוציאם למחסן.